Drumles

Drumles bij Popcollege Zutphen

Popcollege Berry Vink
Berry Vink in de studio

Drummen. Dat wil eigenlijk iedereen wel. Drumles nemen en dan lekker spelen in welk soort muziek dan ook.
De dirigent van de band! Zo zou je de drummer mogen noemen. Een instrument waarbij je – meer dan andere instrumenten – gebruik maakt van al je ledematen. En daarmee is een scala aan mogelijkheden beschikbaar. Harder, zachter, sneller, langzamer; jij bepaalt!

Klinkt moeilijk? Bij het Popcollege hebben we een manier ontwikkeld waardoor je snel een basis hebt waarmee je binnen no-time met liedjes mee kunt drummen. Vanuit die basis ontwikkel je je verder op techniek, feel, luisteren, bedenken en wordt aandacht besteed aan diverse stijlen. Op een makkelijke manier leer je noten lezen, iets wat zeker van pas gaat komen in je verdere loopbaan als leerling en muzikant, ongeacht wat je er mee wilt bereiken.

Uiteraard staat de wens van de leerling voorop, dus aan de hand van zelf gekozen liedjes zal de bovengenoemde stof worden behandeld. Dit wordt gedaan door docenten met jarenlange ervaring als professionals in de muziekbusiness.

De drums hebben in de muziek van de afgelopen 100 jaar een enorm belangrijke rol gekregen o.a. omdat het ritme steeds sterker is geworden in de pop(en andere soorten) muziek. Drums spelen is geweldig leuk, naast zang is het één van de instrumenten die door heel veel mensen gewaardeerd wordt. Een mooi stukje slagwerk  valt altijd goed. Of een mooie drumsolo – luister hier naar docent Berry Vink tijdens een concert van Touch of Toto waar hij aan het slot van ‘Stop Lovin’ You’ ruimte krijgt voor een drumsolo.

Een drumstel bestaat minstens uit:

Drumles Popcollege

Je speelt een drumstel met houten stokken EN met je voeten! Je ene voet bedient de hi-hat. Dat zijn de (meestel kleine) bekkens die naast je staan en die je met het voetpedaal op elkaar trapt, zodat ze een geluid geven. Met je andere voet bedien je een pedaal wat achter de bassdrum (kickdrum) staat en die met een klopper tegen het vel van de bassdrum tikt. En dan begint het. Want de mogelijkheden die hebt zijn eindeloos. Je kunt begeleiden in een band, in alle muzieksoorten: rock, pop, jazz, heavy metal, musical, progrock, rockabilly, country enzovoort.

Docent:
Berry Vink