Mick van Heijningen

Electrische gitaarles – Akoestische gitaarles – Muziektheorie

Hoe ben ik begonnen, waar komt mijn passie vandaan

Hoe het kan weet ik niet, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik gitaar wilde spelen. De eerste herinnering die ik heb van een gitarist die ik zag, was Keith Richards op filmpjes van de Rolling Stones. Daarna wist ik het zeker, ik wil dat ook!

Op mijn negende verjaardag heb ik mijn eerste gitaar gekregen. Kort daarna ben ik begonnen met gitaarlessen. Vanaf mijn twaalfde jaar speel ik elektrisch gitaar. Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik tot de conclusie dat ik niets liever deed dan gitaarspelen en dat ik daar graag mijn werk van wilde maken.  Na mijn middelbare school heb ik eerst een MBO Muziek opleiding gevolgd, waarna ik naar het ArtEZ Conservatorium te Zwolle ben gegaan. In 2019 heb ik mijn bachelor diploma ‘Jazz en Pop , hoofdvak Gitaar’ behaald.

Wat ik wil bereiken in mijn lessen

Met de gitaarlessen die ik geef, wil ik mensen even enthousiast maken voor het gitaarspelen als dat ik zelf ben! Het belangrijkste vind ik dat leerlingen plezier hebben in het gitaarspelen en hier een uitlaatklep in kunnen vinden. Ik wil mensen met zoveel mogelijk stijlen muziek in aanraking laten komen en zo laten ontdekken welke manier van gitaarspelen bij hen past. Ik vind het leuk om met gevorderde leerlingen de diepte in de kunnen gaan, maar net zo graag geef ik les aan beginnende leerlingen die nog niets van de gitaar weten.

 Achievements

  • MBO en HBO (conservatorium) muziek diploma
  • Gespeeld in verschillende bezettingen, van akoestisch duo tot bigband, van luistermuziek tot feestband
  • Tegenwoordig o.a. op de planken te zien met de band ‘Suit Up!’

Pin It on Pinterest

Share This