Wies Knipping

Elektrische gitaarles – Akoestische gitaarles

Hoe ben ik begonnen, waar heb ik mijn passie vandaan?
Toen ik 10 jaar oud was begon mijn buurjongen met gitaarspelen. De eerste keer dat ik binnenliep en hem zag spelen wist ik het zeker: ‘’Dit MOET ik ook doen’’. Sindsdien draait mijn hele leven om muziek maken. Van rock tot pop tot (gypsy)jazz, in de afgelopen twaalf jaar heb ik alle denkbare stijlen gespeeld op de Muziekschool in Doetinchem en op het Conservatorium van ArtEZ waar ik in 2022 ben afgestudeerd.

Op mijn opleiding heb ik fantastische muzikanten ontmoet waar ik nu in verschillende formaties mee samen speel. Bij bijvoorbeeld projecten als: Emma Luca, Jack Jarryd, Jean Jacques en Triple-R.

Nu ik ben afgestudeerd ben ik begonnen met het lesgeven op verschillende muziekscholen, omdat ik het belangrijk vind om mijn passie en ervaring door te geven aan mede of toekomstige muziekliefhebbers!

Wat wil ik bereiken met mijn lessen?
Mijn eerste doel bij het lesgeven is passie en liefde voor muziek overbrengen op mijn leerlingen. Daarbij is het belangrijk dat je luistert naar wat de leerling wil en wat zijn doelen zijn. Daarna zoek ik daar de beste oefeningen en methodes bij om dit te behalen. Hierin besteed ik ook aandacht aan muziektheorie en aan sound. Alles om beginnende of gevorderde muzikanten zover mogelijk te brengen in hun passie!

Achievements

  • Afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium, Arnhem
  • Bandleider/lid bij projecten als Emma Luca, Jean Jacques, Triple-R en Jack Jarryd
  • Radio optredens bij Q-Music, NPO2, 3FM en Radio Veronica
  • Het podium mogen delen met: Jan Akkerman, Het Rosenberg Trio, Trijntje Oosterhuis
  • Een tweede plek op de Sena Young Talent Guitar Awards in 2015 (15 jaar oud)

Pin It on Pinterest

Share This