Visie

Visie en Doel

Onze visie is om op een moderne maheader1400x400-2nier mensen van alle leeftijden kennis te laten maken met muziek. Bezig zijn met muziek maken zonder dat taaie stof de boventoon voert. We gaan zo snel mogelijk met elkaar muziekmaken, daar gaat het om. Daarbij sluiten we aan bij de smaak, karakter en persoonlijke wensen van de leerling.

We bieden lesvormen aan voor beginners, voor gevorderden,  tot aan conservatorium voorbereiding aan toe.

Muziek in de hedendaagse maatschappij
In het hedendaagse leven worden mensen gigantisch gebombardeerd met het feit dat ze constant moeten leren. Vooral kinderen worden hier constant aan blootgesteld. In de pubertijd is het woord leren dan ook een veelal negatief geïnterpreteerd begrip omdat het wordt geassocieerd met het woord ‘moeten’.

Bij het Popcollege ga je uiteraard bezig met leren van jeheel het leven muziek instrument maar muziekmaken is ook een stukje ontspanning. Doordat we vernieuwend muziekonderwijs bieden dragen we bij aan een leeromgeving waar het woord ‘moeten’ nooit de boventoon voert, want we maken muziek. Muziek is een universele taal die bijdraagt aan een betere samenleving want muziek verbroederd. Het is dan ook een groot socialiserende factor in onze huidige maatschappij, helaas wordt muziekonderwijs steeds vaker wegbezuinigd, zowel op middelbare scholen als in de opvoeding wordt muziek steeds minder betrokken daar waar hij zo ontzettend nodig is.

Het Popcollege draagt bij aan een muzikale/sociale ontwikkeling. Onze vernieuwende manier van lesgeven en onze laagdrempelige instapmogelijkheid maakt het mogelijk om zowel jongeren als volwassenen te verrijken met de kracht van muziek.

Ook voor coaching kunnen (ervaren) muzikanten bij ons terecht. Vanuit het Popcollege worden ook cursussen en workshops gegeven. Die zullen gaan van muziektheorie tot aan netwerken tot aan presentatie.

Popcollege Zutphen
Want muziek is voor iedereen!